Всички здравноосигурени вече ще могат сами да си правят справки за

...
Всички здравноосигурени вече ще могат сами да си правят справки за
Коментари Харесай

Проверяваме онлайн каква медицинска помощ сме използвали

Всички здравноосигурени вече ще могат сами да си вършат информации за употребяваната от тях здравна помощ за интервал от 5 години. Информацията е обединена по действия – болнична, извънболнична, лабораторни проучвания и други, осведоми Българска национална телевизия.

Данните могат да се намерят на интернет страницата www.nhif.bg, в меню „ Услуги за жители “, в секция „ Отчетени действия за здравноосигурени лица от договорни сътрудници на НЗОК “. Справката се прави посредством въвеждане на лично име, ЕГН и код за спам, без да съдържа персонални здравословни данни и здравна информация.

При предпочитание всеки пациент може да се абонира за автоматизирано уведомяване за всяка смяна, записана по здравното му досие на посочен от него електронен адрес. Достъпът до цялостната информация, съдържаща се в здравното досие, се намира в меню „ Услуги за жители “, секция „ Преглед на досие от здравноосигурените лица “. Проверката се реализира с електронен автограф, с неповторим код за достъп (УКД) или ПИК на Национална агенция за приходите. Издаването на УКД се прави на място в районните здравноосигурителни каси (РЗОК). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР